Rapat Paripurna Istimewa Peringatan HUT Kota Tegal Berlangsung Lancar

By: nno
Rabu, 11-04-2018 16:15 wib
78
Share:

Rapat paripurna istimewa yang digelar DPRD dalam rangka memperingati HUT Kota Tegal ke-438 dengan menggunakan bahasa tegal berlangsung lancar, Rabu (11/4). Dalam kesempatan itu, dari lima pasangan calon (paslon) Walikota/Wakil Walikota Tegal yang diundang hanya satu calon walikota yang tidak hadir, yaitu Habib Ali Zaenal Abidin. Dalam kesempatan itu, Ketua DPRD, Edy Suripno maupun Pjs Walikota Tegal, Ahmad Rofai membacakan sambutan dengan bahasa tegal. Edy Suripno mengatakan, nang kesempatan sing apik kiye, aku pingin ngajak sampeyan kabeh kanggo njagani kotane dhwek, mbangun kedaulatan kotane dhewek, mbangun kemandiriane kotane dhewek, mbangun kepribadiane kotane dhewek nganggo cara gotong royong, bantu binantu ben bisa mujudna rakyat Kota Tegal sing sejahtera lahir lan batin. "Nang pilkada kiye akeh wong sing ngomong yen pilkada Kota Tegal banget istimewane merga kocape wong ngomong pilkada kiye pilkada arwan ateges Indonesia banget, ana arabe, ana jawane, ana cinane. Mulane kayong katon rakhat pasedulurane," katanya. Pjs Walikota, Ahmad Rofai menyampaikan, enyong ngucapna matur kesuwun sing akeh nemen maring tamu undangan nang kene, sing wis pada teka keroyo-royo kanggo ngurip-uripi prengatan dina ngadege Kota Tegal. Tema prengatan dina ngadege Kota Tegal "Masyarakat Guyub Rukun, Pemrentahe Kiye Mbangun" maksude eben nambahi kenteng nggone ngujuna Kota Tegal ben tumuju masyarakat sing pentol, rakyate ben guyub rukun nyawiji sa-iya-sa-kata, ora gendeng ceweng. Apa maning saiki Kota Tegal lagi pan duwe gawe nganakna pilkada, yakuwe pilwalkot karo pilgub. "Ayuh suksesna pilkada kiye. Aja sampe akeh sing golput, sebab pilkada kita hajat rakyat kanggo milih pemimpin daerah," katanya. (wn)


Aspirasi Warga